skyfaller: (Default)
OK, I don't mind hacking stuff to make it work, but once I hack it, it should *stay hacked*!

I have installed Ubuntu 7.04 "Fiesty Fawn" on my Macbook Pro... I am currently dual booting OS X and Ubuntu, and I intend to triple boot Win XP as well eventually.

This weekend, I spent about 2 hours making my NVIDIA video card and my sound card work, and it worked and I was happy and pleased with myself. Today I boot back into Ubuntu and, surprise, neither video nor sound is working! What changed? I used these instructions from this thread to make my NVIDIA card work again... I got pretty clear error messages from X11 when starting up, so it was easy to search teh interwebs for a solution. However, I have no idea what is wrong with my ALSA drivers and I don't have time to go find someone in IRC to help me right now. It's hard to fix a problem when you don't know what the problem is!

Dropping to the command line to fix things is OK, having to fix the same things repeatedly is not. Hopefully the next version of Ubuntu which is due out next month will make everything better.... it is a little unfair to expect Ubuntu to support the hardware on my 3rd generation Macbook Pro out of the box since the version of Ubuntu I'm using was released before my laptop was released.

February 2009

S M T W T F S
1 234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Syndicate

RSS Atom

Most Popular Tags

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Jul. 26th, 2017 04:30 am
Powered by Dreamwidth Studios